Warmtepomp

November 2014

Wij zijn benaderd om samen met onze opdrachtgever (aannemer), architect en de eindgebruiker mee te denken voor de meest passende en duurzame installatie voor het verwarmen van een woonhuis in Breda. Na aanleiding van de wensen van de eind gebruiker is er gekozen om een water/water warmte pomp te installeren, dit zodat er buiten het verwarmen ook de mogelijkheid is om te koelen (top koeling). Omdat bijna de gehele installatie is weggewerkt in de vloer, zal de installatie alleen zichtbaar zijn in de technische ruimte.

 Deze zomer hebben wij in de bron laten boren voor de verwarming en koeling in de achtertuin van het woonhuis. Afgelopen najaar hebben we deze water/water verwarming- en koelinginstallatie in bedrijf kunnen stellen. Bij dit project is er voor gekozen om zowel de boring van de bron, de warmtepomp, vloerverwarming/koeling en de regeling van 1 fabrikant te installeren. Dit zodat alle componenten en materialen perfect op elkaar zijn afgestemd.

 In het voorjaar van 2015 zal de 2e fase van dit project worden uitgevoerd, dan zal het gehele woonhuis voorzien worden van vloerverwarming/koeling.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Informatie